[1]: Bu Bilgilerin Derlendiği Kaynaklar ..:
Fıkıh Uslu Hasan Karakaya,
Dört Terim,Beyan y.e. Mevdudi,
Kur’an’da Tevhit M.Kubat Şafak y.e.,
Kelimeler ve Kavramlar Y.K.oğlu inkılap y.e.,
Kavramlarla İman Esası A.M.Toprak Buruc y.e.
Şamil İslam ansiklopedisi (Şias) Şamil y.e…
Bu kitaplarından derlenmiştir yazar ve yayın evi sahiplerinden Allah Subhanehu ve Teala Onları mukafatlandırsın
Daha Geniş Bilgi için Bkz.. Bâtıl Dinler (Uydurma Dinler)
Daha Geniş Bilgi için Bkz.. Bâtıl Dinler (Uydurma Dinler)
Allah Subhanehu ve Teala şöyle buyuruyor
Ey iman edenler! (Biliniz ki), hahamlardan ve râhiplerden birçoğu insanların mallarını haksız yollardan yerler ve (insanları) Allah yolundan alıkoyarlar. Altın ve gümüşü yığıp da onları Allah yolunda harcamayanlar yok mu, işte onlara elem verici bir azabı müjdele! (Tevbe Suresi -34)
• Muharref Yahudilik ve • Muharref Hristiyanlık • Beşeri Dinler veya ideolojiler Kısa Açıklamalar
• 1 - ) Yahudilik
İbrahim aleyhisselamın vefatından sonra, oğlu, İshak aleyhisselam, bundan sonra da, bunun oğlu Yakub aleyhisselam Peygamber oldular.
Yakub aleyhisselamın diğer ismi, İsrail’dir. Bunun için, Yakub aleyhisselamın oniki oğlundan çoğalan insanlara, Beni İsrail yani İsrail oğulları denilir. Yusuf (a.s)'dan Sonra
Musa aleyhisselam, Harun aleyhisselamı vekil bırakıp, Tur dağına gitti. Orada kırk gün ibadet etti. Allahü teâlânın kelamını işitti. Allahü teâlâ Tevrat kitabını ve on emrin yazılı olduğu iki levhayı indirdi. Tih çölünde, Samiri adında bir münafık, herkesteki altınları, süs eşyasını eritip, bunlardan bir buzağı yaptı. (Musa’nın ilahı budur. Buna tapınız!) dedi. Tapmaya başladılar. Harun aleyhisselamı dinlemediler. Musa aleyhisselam gelip olanları görünce çok kızdı. Samiri’ye lanet etti. Büyük kardeşinin sakalından tutup, darıldı. Pişman olarak, yalvardılar. Musa aleyhisselam, Tevrat’ı ve on emri tebliğ etti. Tevrat’a göre ibadet etmeye başladılar. Sonra yine bozuldular. Yetmişbir fırkaya ayrıldılar.
• 2 - ) Hristiyanlık
İncil’de Allah’ın bir olduğu, Hazret-i İsa’nın, Allah’ın kulu ve Resulü olduğu yazılı idi. Hazret-i İsa’nın hak olan dini, az zaman sonra Yahudiler tarafından sinsice değiştirildi. Yahudi Bolüs [Pavlos], İsevi görünerek, hakiki İncili yok etti. Sayısız İncillerin yazılmasına sebep oldu. Büyük Kostantin, bütün İncilleri birleştirmek için, miladi 325’de, İznik’te 319 papazı toplayıp, yazdırdığı yeni İncile eski dini olan putperestlikten de birçok şey sokturmuş, yeni bir Hıristiyanlık dini kurmuştu.
Musevilik ve İsevilik - Bütün peygamberlerin getirdiği dinin aslı İslam’dır. Çünkü itikatta ayrılık yoktur. Sadece amele ait hükümlerde farklar vardır. Bunun için, her peygamberin getirdiği din, kendi ismiyle anıldı. Musa aleyhisselamın dinine Musevilik, İsa aleyhisselamın dinine de İsevilik dendi. Kitapları tahrif edilince, Yahudilik ve Hıristiyanlık adını aldılar. Yani Musevilik Yahudilik, İsevilik de Hıristiyanlık değildir.
• 3 - ) Brahmanizm
Brahmanizm, kalıtım yolu ile geçen bir kast bölünmesine dayalı toplumsal bir inancı ihtiva eden Hint dinidir. Kast, imtiyaz bakımından yukarıdan aşağıya doğru kesin ölçülerle sınırlanmış toplumsal sınıfların her biridir. Hindistan’daki İslam âlimlerinden Mazher-i Can-ı Canan hazretleri buyuruyor ki:
(Brahmanizm İsa aleyhisselamın miladından asırlarca evvel Hindistan’da zuhur etmiş hakiki, ilahi bir din idi. Sonraları bozularak, kâfir oldular.)
• 4 - ) Budizm
Brahma inanışının değiştirilmiş bir şeklidir. Buda’nın felsefi düşüncelerini kabul edip yolunda yürümektir.
• 5 - ) Hinduizm
Çeşitli görüşleri, dini inanışları, mitolojik davranışları ve ibadetleri içine alan ve Hindistan’da yaşayan Hinduların tâbi olduğu inançlar ve görenekler ile dini ve sosyal kurumların tamamına verilen ad. Tek başına bir dini inanış biçimi olmaktan ziyade sosyal bir sistem olarak yaşayan Hinduizmin dini temelleri Veda dinine ve Brahmanizme dayanmaktadır. Bu sebeple zamanımızda Brahmanizmle Hinduizmin birbirinin yerine kullanıldıkları görülmektedir.
• 6 - ) Şamanizm
Nuh aleyhisselamın ve Yafes’in dinini, nasihatlerini unutarak, hayvan gibi yaşamaya başladılar.
Yıldızlara, aya, güneşe, heykellere, cinne tapınmaya koyuldular. Çeşit çeşit yollara ayrıldılar.
Böyle, uydurulan, meydana çıkan sapık yollardan biri, Şamaniliktir
• 7 - ) Mecusilik
İran ve Hindistan halkından bir kısmının mensup olduğu bozuk inanışlardan biridir. Bu inancı kabul edenlere “Mecusi”, rahiplerine de “Muz” denir. Hindistan ve civarında yaygın bulunan Brahmanların bir şubesi olan Mecusiler, ateşe, ineğe, timsaha taparlar.
• 8 - ) Lamaizm.
Tibet ve Moğolistan’da halkın çoğunluğunun inandığı bozuk bir inançtır. Tibetçede bulunan “La-ma” (= üstün) dan doğan bu kelime, aynı zamanda bir unvan olarak da kullanılır. Lamaizm, Budizm ile tabiata tapınmanın, bir tür karışımıdır. •
Çok Daha Geniş Bilgi için Bkz..Huzura Doğru.com Bu Bilgiler Alındığı Site
• 9 - ) Çok Daha Geniş Bilgi için Bkz.. Beşeri Dinler ve Demokrasi ne demektir
Batıl Dinlerin Özellikleri ve Doğuş Sebepleri
BATIL DİNLERİN ÖZELLİKLERİ
1- İnsanlar tarafından ortaya konmuştur.
2- Çok tanrılı dinlerdir.
3- Mensuplarının başka bir din seçme hakkı yoktur.
4- İlme akla yer vermez.
5- Ruhlara, gök cisimlerine, güç sezilen varlıklara tapılır.
6- Hayat, ıstırap kabul edilir. Doğan için ağlanırken ölen için de kurtulduğu kabul edilir.
BATIL (SAPIK) DİNLERİN DOĞUŞ SEBEPLERİ:
1- İnsanın inanma, tapınma ihtiyacından,
2- Olaylar karşısında sığınma, korunma ihtiyacından,
3- Bazı yerlerde ve varlıklarda güç sezme sonunda,
4- Ölen büyüklerin öldükten sonra heykellerinin yapılıp tapınılması sonucu,
5- Gerçek inancın bozulması ve yaratıcı inancın şekillendirilmesi ile,
6- Toplum düzenini sağlamak için koyulan kuralların dine dönüşmesi (Konfüçyüs gibi) sebeplerden dolayı batıl dinler doğmuştur. Mustafa Öselmiş
• Beşeri Dinler veya ideolojiler Tamamen
• Dünyaya
• Yönelik
• İlahi Kanunları Yok Sayan ve Ahiret Olmayan
• Hayayı ve Ahlakı Pek Önemsemeyen Bir Dindir...
• Muharref Yahudilik ve Muharref Hristiyanlık da bu beşeri din veya ideolojiye ayak uydurarak hayatını idame etmektedir.
“Kim dinini münaşakalara hedef yaparsa çok sık görüş değiştirir” (Ömer b. AbdulAziz Sünneni Darimi-1/91, K.M..29)
Kuran ve Sunnetin aydınlığında buluşmak ümidi ile…
Allah’ım, Senden asla sarsılmayan iman, bitmez tükenmez rızık ve cennet-i KHuldun yüksek derecesinde
Resulullah’a (a.s) beni ve ailemi arkadaş yapmanı Sendan istirham ederim.
Derleme Ebubekir YASİN